Love you like a love song - Chapter 2

"Ursäkta?" sa hon och la handen på bröstkorgen. "Ursäkten godtagen, gå nu." sa jag och viftade med handen menat att dom skulle gå. Hon fnös och tittade på Ryan och Chaz. Båda gjorde en gest med händerna att hon skulle gå. Hon fnös och gick iväg med sina två hundar bakom sig.
"High five tjejen!" sa Chaz och höll upp handen. Jag highfivade honom och log.




Jag drog av mig skorna och hängde upp jackan och väskan på kroken i hallen. Jag tittade in i vardagsrummet där mamma låg i soffan och sov. Jag sprang upp till mitt rum och satte mig vid pianot. Jag drog mina fingrar över tangenterna och började sedan spela What are words av Chris Medina.

Mina fingrar trippade över tangenterna och mina öron fylldes med musik. Innan mamma fick cancer brukade vi alltid spela tillsammans, men nu spelar jag mest själv, men jag förstår att mamma inte orkar. What are words är låten som jag och mamma brukar spela tillsammans nu när hon har cancer, så låten betydde mycket för mig, och budskapet passade in perfekt. Jag spelade sista tonen och reste mig sakta upp från stolen. Jag la mig i sängen och blundade. Jag hade nästan somnat men väcktes av min sms signal. Med en hög suck tog jag upp mobilen och läste smset från Chaz.
'Kommer du över? :D'
'Visst, kommer om 10 :)' s
varade jag och stoppade ner mobilen i fickan. Jag sprang ner för trappan och sa till pappa som satt med jobbargrejer i köket att jag skulle dra till Chaz. Jag tog på mig skorna och skinnjackan och åkte skateboard bort till Chaz's hus. 
Jag knackade på dörren och kort därefter kom Chaz och öppnade dörren. 
"Men tja tjejen!" sa han glatt och kramade mig. "Hej darling." sa jag skämtsamt och stängde dörren. Jag tog av mig skorna och jackan och följde efter Chaz till hans rum där Nicole och Ryan låg utspridda över hans säng. "Heeeeeej!" sa Nicole högt och sträckte ut armarna. Jag kramade henne och sen Ryan. "Vad gör ni?" sa jag och slängde mig i Chaz's säng bredvid dom andra. 
"Äter!" sa Ryan och räckte mig en chipspåse. "Jaha" sa jag med ett skratt och åt en chipsbit.

Några timmar senare var vi på väg hem till mig för att hämta kläder och sånt till mig. Dom hade övertalat mig att sova över hos Chaz eftersom det var lördag imorgon, och då skulle även deras kompis som dom vägrar säga namnet på komma, så Nicole och Ryan ville också sova över. 
"Jag kommer snart då." sa jag när vi var framme och började gå mot mitt hus. "Jag följer med!" ropade Nicole och sprang ikapp mig. Nicole hälsade på mamma och följde sen med mig upp på mitt rum. "Mel.." började hon. "Vad tycker du om Justin Bieber?" fortsatte hon. "Uhm, vet inte, är inget fan av honom direkt, lyssnar inte på hans musik. Dessutom verkar han vara lite av en snobb. Varför undrar du?" sa jag. "Bara undrade!" sa hon glatt. "Okej." sa jag och skrattade. Vi packade ner lite kläder, tandborste och smink. "Jag drar till Chaz nu, kommer hem nån gång imon!" ropade jag till mamma och pappa. Vi sprang ut och hoppade in bilen. "Tjejer.." mumlade Ryan. "Vadå?" sa jag och skrattade. "Ni tar så lång tid på er!" sa han och började köra mot Chaz. Egentligen vet jag inte varför vi tog bilen, vi kunde lika väl ha gått. Vi satte på hög musik på vägen tillbaka och sjöng med högt, stackars alla grannar som tvingas lyssna på oss. Dock varade det inte länge eftersom Chaz's hus inte var så långt borta. Ryan parkerade bilen och vi gick in i Chaz's hus.

Vi satte oss i soffan och spelade xbox en stund, tills Chaz freaka ut för han inte hade något godis hemma. "Ta det lugnt Chaz, jag drar och köper." sa jag och reste mig upp. Chaz hoppade glatt med ett stort léende på läpparna, men såg plötsligt allvarlig ut. "Är det okej?" frågade han. "Såklart baby!" sa jag och log. Hans allvarliga min ändrades fort och han började le stort igen. Jag skakade på huvudet och gick in mot hallen. "Jag följer med." sa Nicole som gick bakom mig. 
Vi tog på oss skorna och jackan och gick ner till Ica som låg en liten bit bort.

Vi plockade ner allt möjligt i korgen, godispåsar, chips, popcorn, salta pinnar och massa skräpmat. 
"Shit, vi kommer bli asfeta.." sa Nicole och stirrade i korgen. "Chaz iallafall." sa jag och log. Hon skrattade och vi ställde oss vid kassan.
Vi betalade och packade ner allt i 2 påsar. Vi började bege hemmåt och babblade på om allt möjligt på vägen hem. Vi kom fram till Chaz's hus och öppnade dörren. Trötta la vi ner påsarna på golvet mot väggen och drog av oss ytterkläderna. "Vad har ni köpt!?!?!" sa Chaz och lät som en 5-årig. Han öppnade påsen och såg drömmande på allt godis. "Fan vad konstig du är Chaz." sa jag och skrattade. Vi gick in i köket och la upp allt på bordet. Vi hällde upp chips och godis i två stora skålar och poppade popcorn. Chaz försökte få ner en skål från skåpet till popcornen men jag vet inte vad han höll på med. "Chaz, behöver du hjälp eller?" frågade jag. "Nejnej, I got it.." mumlade han. Plötsligt föll en massa plastskålar ner på Chaz och ner på golvet. Alla tre började asgarva förutom Chaz som stog där och tog sig på huvudet. "Aouch!" sa han högt och flinade. Vi hjälpte honom plocka upp skålarna och sätta tillbaka dom i skåpet. Det var tur att dom var plastskålar, annars skulle det inte varit kul.  Vi bärde in skålarna i vardagsrummet och började gluffsa i sig direkt, mest Chaz såklart haha. Vi kom in på ett ämne dom inte alls ville prata om, deras kompis. "Men säg vem han är då!" klagade jag. "Du får se!" flinade Chaz. "Varför vill ni inte berätta? Är han en apa eller?" sa jag och suckade. "Nej" skrattade Ryan. "Säg bara namnet." sa jag. Jag hatade när folk höll saker från mig, det gjorde mig så sjukt nyfiken. Jag fattade inte varför dom ville säga vem han var, det var väl bara en kompis eller? "Du får se imon, end of discussion." sa Ryan och la armen om mig. Jag visste att dom inte skulle berätta, så envisa som dom är. 



Kommentarer
Postat av: jennie

grymt !!!!!

2011-06-27 @ 23:20:23
Postat av: Anonym

Skiiiiit bra!

2011-06-28 @ 09:43:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0