Love you like a love song - Chapter 1


Jag vaknade som vanligt upp av alarmet. Jag sträckte på mig innan jag reste mig upp och gick in i badrummet. Jag hade påsar under ögonen och mitt hår stog åt alla håll. Jag blötte ner mitt ansikte med kallt vatten och borstade igenom mitt hår. Jag drog på mig ett svart tight linne och ett vitt löst linne med texten "Love is all you need" överoch ett par slitna ljusa jeansshorts. Jag struntade i frukosten och borstade tänderna. Jag la ner min iphone i fickan och sprang nerför trappan. Jag gick in i köket där mamma satt och läste tidningen som vanligt.
"Jag går nu, klarar du dig?" sa jag. "Jadå gumman, hejdå." sa hon och log mot mig. Jag var alltid orolig för henne, hon säger att hon mår bra men jag kan se att hon blir svagare och svagare. Pappa jobbar alltid på morgonen men brukar komma hem vid tre så han kan vara hos mamma. 
Jag knöt mina vita converse och drog på mig skinnjackan. Jag tog min väska och min skateboard och åkte över gatan till Nicole. Jag knackade på och kort därefter öppnade hon. 
"Hej Nico! Är du klar?" sa jag med ett leende. 
"Aa. Mamma jag går nu!" ropade hon och stängde ytterdörren. Vi började gå till busshållsplatsen där vi alltid möter Chaz och Ryan, eller ja, jag åkte på skateboarden och Nicole gick bredvid mig. 
"Hur är din mamma?" frågade Nicole.
"Helt ärligt, jag vet inte. Hon säger att hon mår bra, men det syns på henne att hon blir svagare." svarade jag med en suck. 
"Jag hoppas verkligen hon mår bra." sa Nicole och tittade ner på sina fötter samtidigt som hon gick. Min mamma och Nicole's mamma blev bra kompisar nästan direkt när vi flyttade hit, det var så jag träffade Nicole. 
"Aye Chaz, Ryan!" ropade Nicole när vi var bara några meter ifrån busshållsplatsen. Jag tog upp skateboarden och bärde den istället. Vi småsprang till Ryan och Chaz och gav dom varsin kram. 
Vi babblade på som vanligt och till slut kom bussen. Vi hoppade på och satte oss längst bak. Vi fortsatte prata om allt möjligt tills vi var framme. Vi hoppade av bussen och gick mot skolan. Jag satte ner skateboarden och skejtade istället. Jag åkte i korridoren med Chaz, Ryan och Nicole vid min sida.
"Moore! Åk inte innomhus!" hörde jag någon säga. Jag hörde tydligt vem det var, Mrs. Smith. Hon var en sån som klagade på allting och gick bara runt och var sur hela dagarna. 
"Jaja." mumlade jag till henne och tog upp skateboarden i famnen. Vi gick mot skåpet och hämtade våra böcker. Jag låste in skateboarden, min jacka och väska. Ryan, Chaz och Nicole hade som tur sina skåp jämte mig. Vi går i samma klass också, vilket jag är riktigt tacksam över. Alla andra tjejer i klassen är så bitchiga och.. tjejiga. Killarna är högljudda och bara fjantar runt hela tiden. 

Lektionerna flöt på som vanligt. Otur nog hade vi Mrs. Smith som alltid ska skälla på mig och Ryan. Jag vet inte vad hon har för problem med oss, men det är alltid vi som hamnar i trubbel, även när Chaz och Nicole också är med. Vi satte oss ner vid ett bord i matsalen och började äta. 
"En kompis kommer till oss i helgen!" sa Chaz glatt. "Vem då?" sa jag nyfiket. "Ju-" började Nicole men hann inte avsluta för Ryan avbröt henne, "En kompis bara, du får se." 
"Får jag träffa honom då?" sa jag glatt. "Självklart!" sa Ryan och log. "Bra." sa jag och fortsatte äta. Plötsligt satte någon ner händerna på bordet. Jag tittade upp och möttes av Amber och hennes 2 kompisar Carro och Linn som följer efter Amber vart hon än går. 
"Hej Ryan och Chaz." sa hon och slängde med sitt blonda hår. "Tja." svarade Chaz och Ryan kort. "Vad fin tröja du har, är den ny?" sa Amber till Ryan. Jag satte nästan maten i halsen. Jag svalde och gav ifrån mig ett högt skratt. "Har du inget bättre för dig?" sa jag. 
"Vem fan pratade med dig?" sa hon tyket och stirrade på mig med sina gröna ögon. 
"Gumman då, när ska du lära dig att varken Ryan eller Chaz är intresserad av en liten bitch som du?" sa jag och fejklog. 
"Ursäkta?" sa hon och la handen på bröstkorgen. "Ursäkten godtagen, gå nu." sa jag och viftade med handen menat att dom skulle gå. Hon fnös och tittade på Ryan och Chaz. Båda gjorde en gest med händerna att hon skulle gå. Hon fnös och gick iväg med sina två hundar bakom sig.
"High five tjejen!" sa Chaz och höll upp handen. Jag highfivade honom och log. 

Första kapitlet! Kommer vara lite tråkigt i början men jag vill inte gå för fort fram. Justin kommer in i novellen runt kapitel 4 - 5. 

Kommentera :)

Kommentarer
Postat av: Anonym

MEEEEEEEEEEERRRR <3

2011-06-27 @ 17:08:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0